BE | NL

Hoe werkt een Reflectief geluidsscherm zoals de Sonowall Reflective

Een akoestisch scherm of geluidsmuur haalt zijn doeltreffendheid uit de juiste plaatsing tussen een geluidsbron, zoals verkeerslawaai of burenlawaai, en een ontvanger, zoals bijvoorbeeld uzelf in uw tuin. Door in het directe geluidspad van de geluidsoverlast een obstakel te plaatsen in de vorm van een geluidswand met bepaalde eigenschappen zoals massa, absorptie en kierdichtheid, verkrijgt u achter de muur een geluidsarme schaduwzone. Dankzij deze schaduwzone kan u bijvoorbeeld genieten van een rustige tuin.

Dit principe wordt ook het ‘Principe van Maekawa’ genoemd, naar de Japanse professor die dit uitvoerig onderzocht en in kaart bracht. Maekawa onderzocht het effect op verschillende frequenties van het geluid en bracht de geluidsvermindering in kaart achter een geluidswand. Zo stelde hij dat de performantie van een geluidsmuur afhankelijk is van een aantal parameters: De afstand van de geluidsbron tot de wand, de hoogte van de wand en de afstand tot de ontvanger achter de wand. (note: schema toevoegen)

Onze SonoWall reflective haalt uitstekende resultaten door gebruik te maken van een universeel en eenvoudig concept uit de fysica: Het Veer-Massa-Veer effect. Het systeem van onze SonoWall werkt als volgt: het geluid botst tegen de eerste massa en brengt deze aan het trillen. De veer tussen de beide lagen vangt deze trilling op en fungeert als een schokdemper. Het geluid wordt vervolgens sterk verzwakt doorgegeven aan de tweede massa.

Door een paneel te ontwerpen met een massief houten bekleding aan beide zijdes van het paneel van 1,5cm dikte (de 2 massa’s) en door binnenin het paneel onze akoestische kern te verwerken van gerecycleerd polyurethaan vlokkenmatten (de veer) behalen we top resultaten met SonoWall als oplossing voor verschillende soorten geluidsoverlast. Met onze Sonowall creëren we tot -34dB (RW) geluidsisolatie volgens de ISO-717-1 norm. En dit allemaal met een scherm van slechts 6,5cm dik! Andere industriële geluidsschermen, die dezelfde akoestische waardes willen behalen, worden samengesteld uit pure massa zoals beton. Dit heeft niet alleen een grote impact op het prijskaartje, maar natuurlijk ook op de look van het geluidsscherm.

Ontdek hoe SonoMuro u kan helpen

Sonowall bij chalet

Ergernissen op de camping

Geluidsoverlast op campings kan een serieuze zorg zijn. De bronnen van deze overlast variëren van luidruchtige campingbezoekers tot hinderlijk verkeersgeluid en evenementen in de buurt.

Read More »

Taal en regio instellen

Internationaal

België

Frankrijk

Nederland

Duitsland

Oostenrijk

Zwiterland

Luxemburg