BE | NL

SonoMuro voor Warmtepomp Lawaai

“Sinds ik mijn zwembad warmtepomp heb geïnstalleerd, had ik problemen met de geluidsoverlast die het veroorzaakte in mijn tuin. Ik kon niet langer vanuit mijn tuin werken zoals ik gewend was en dit beïnvloedde mijn werkproductiviteit aanzienlijk. 

Toen ik hoorde over de Sonokit omkasting, besloot ik deze te proberen en wat een verschil! Ik kan niet geloven hoe effectief deze omkasting is in het opvangen van het geluid van mijn warmtepomp. Ik kan weer rustig en efficiënt werken vanuit mijn tuin en ik ben echt blij met deze investering.

Ik zou de Sonokit aanbevelen aan iedereen die te maken heeft met geluidsoverlast van een warmtepomp.”

Wilhelm Metzler Hamburg, Duitsland
Geluidshinder buren oplossing Sonokit

Met de ecologische en energietransitie worden warmtepompen de oplossing bij uitstek voor klanten die hun huis of zwembad willen verwarmen! Helaas wordt er dikwijls niet genoeg nagedacht of de gekozen installatieplek geen geluidsoverlast zou kunnen veroorzaken. 

De warmtepompen worden langs de zijgevel geplaatst en storen de bewoners meestal niet, maar de buren wel. ZIj hebben een tuin of terras en ondervinden plots gezoem en gegrom van de pomp op slechts enkele meters van hun perceelgrens. Ook al worden deze toestellen beter met de tijd en technologische evolutie, het constante laagfrequente lawaai kan buren mateloos storen. Neem daar het geratel van de ventilator bij goedkopere modellen bij en er onstaat vrijwel zeker een burenconflict.

Als oplossing hiervoor biedt Sonomuro zowel een SonoKit warmtepomp omkasting aan voor vrijstaande pompen of SonoWall absorberende geluidspanelen voor pompen aan de muur zijn gemonteerd.

Andere oplossingen

Burenlawaai

Verkeerslawaai

Blaffende honden

Taal en regio instellen

Internationaal

België

Frankrijk

Nederland

Duitsland

Oostenrijk

Zwiterland

Luxemburg