BE | NL

Het ontstaan Sonomuro

Sonomuro is gespecialiseerd in het oplossen van geluidsoverlast in de tuin. Van verkeerslawaai tot burenlawaai, wij bieden een op maat gemaakte oplossing voor elk type geluidsoverlast.

Onze Sonowall geluidspanelen zorgen voor een akoestische schaduwzone achter de geluidswand waardoor u weer kunt genieten van uw tuin, terras of outdoor tuin. Onze jarenlange ervaring in diverse toepassingen bij particuliere klanten, carwashes, campings, supermarkten en de bouwsector garanderen een efficiënte en doeltreffende aanpak van uw geluidsproblematiek.

Ontdek hier ons verhaal.

2013

In Februari 2013 ziet Sonomuro het levenslicht. Drie investeerders waarvan Michel Corbett tevens de zaakvoerder wordt spreken de ambitie uit om geluidsproblemen van residentiële klanten op te lossen met een innovatieve oplossing. Geluidsmuren bestonden al in vele vormen en materialen, maar deze oplossingen waren qua techniciteit, prijs en materiaalkeuze vooral gericht op de industriële- of infrastructuur markt. Sonomuro sprak de ambitie uit om een betaalbare, efficiënt en esthetische oplossing aan hun klanten aan te kunnen bieden.

2013

2014

2014

Met onze nieuwe SonoWall zetten we de eerste stappen in de markt, in Belgie, Nederland en Frankrijk. Omdat een nieuwe markt creëren best wel moeilijk was met een onbekende ‘value proposition’ zijn we ook innovatieve grindkorven gaan vermarkten. Als product in een meer mature steenkorfmarkt hielp het ons vele deuren te openen, vooral in Frankrijk waar we redelijk snel veel success kenden.

2015

Het jaar van onze doorbraak op de Franse markt! Naast een grote DIY retailer die onze 1-2-3-Gabion producten nationaal vermarkt heeft konden we onze geluidsmuren aanbieden bij grote ketens die mee aan boord kwamen en waardoor we nationale zichtbaarheid verkregen.

2015

2016

2016

Het Franse sales-team bestendigd het success met Point P, BigMat en GediMat naast vele onafhankelijke distributeurs die onze producten vermarkten! SonoWall werd plots verkijgbaar in meer dan 1500 verkooppunten in Frankrijk…Onze Franse klanten konden onze oplossing beter ontdekken en makkelijk aankopen!

2018

Met onze steenkorven breken we door in de do-it-yourself ketens in 5 landen waar we private label producten mochten aanbieden, met een grote omzetgroei tot gevolg. De ontwikkeling van andere geluidspanelen voor toepassingen rond warmtepompen werd ook gestart.

2018

2020

2020

Start van onze investering om uit te breiden in Nederland en Duitsland. De Corona speelde ons parten, maar tegelijk zagen we een explosie van aanvragen voor ‘burenlawaai’ ! Iedereen zat thuis tijdens de lockdowns en plots was burenlawaai een groter probleem dan verkeerslawaai met een grote omzetstijging tot gevolg. Onze SonoWall oplossingen begonnen ook aan te slaan bij B2B klanten die ook op zoek waren naar efficiënte doch betaalbare geluidsmuren: Aldi en Lidl vestigingen in België, Total carwash in Frankrijk en zelfs tennisclubs in Nederland werden klant.

2022

Het inmiddels uitgebreide team met een sales manager voor Duitsland, een customer service afdeling, marketing en finance werkt verder aan de geografische uitbreiding van Sonomuro. De eerste stappen worden genomen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk met een partnership met Holzland, ZaunTeam en Zaunfachmann met een 300-tal verkooppunten in deze landen. Een Benelux sales manager werd aan boord gehaald om onze klanten beter te kunnen bedienen en onze oplossingen in de Nederlandse markt verder te promoten.

2022

Neem contact met ons op

Taal en regio instellen

Internationaal

België

Frankrijk

Nederland

Duitsland

Oostenrijk

Zwiterland

Luxemburg